vrijdag 1 maart 2013

Sterrenbeelden

Er zijn dingen waarin ik niet goed ben. Wiskunde bijvoorbeeld, zoals ik al eens eerder heb gezegd. Natuurkunde is ook zoiets. Eigenlijk alles wat niet uit boeken te leren is, denk ik misschien wel.

Dat vind ik jammer. Ik herinner me nog een moment in groep acht, toen aan mij gevraagd werd waar ik mezelf over 20 jaar zag. Ik zei, met mijn verwaande net-12-jarige kopje: "Ik ga later de nobelprijs winnen". Het is opgenomen en op dvd uitgebracht aan alle groep-acht-leerlingen uit mijn klas van dat jaar. Elke keer als ik ouders tegen kom, nu bijna 6 jaar later, beginnen ze er nog steeds over. Ik heb mezelf nogal een doel gesteld ben ik bang..

Die nobelprijs kan ik alleen nog maar winnen als ik een groep samenwerkende landen, een amerikaanse president of een russische schrijver ga worden. Neemt niet weg dat ik nog steeds ongelofelijk geïnteresseerd ben in de natuur- en sterrekunde bijvoorbeeld. Ik heb een paar vrienden (ook echt een paar..) die natuur- sterrenkunde studeren en zij kunnen heel boeiend vertellen over dingen die ik helemaal niet begrijp. Ook niet na hun uitleg. En 'trough the wormhole with Morgan Freeman' is een graag bekeken programma bij mij. Er zijn echter een aantal dingen die ik niet begrijp.

Als hij niet voor God speelt..

Het grootste gedeelte van wat ik niet begrijp van sterrenkunde, daar zal ik je niet mee lastig vallen. Sterker nog, ik begrijp zelfs niet wát ik niet begrijp.

Maar wat mij dan ook het meeste irriteert aan datgene wat ik neit begrijp, en het klinkt misschien een beetje banaal, maar ik begrijp geen snars van sterrenbeelden.

Dit vond ik toen ik "Kleine Beer" intypte.. 

Dit zou dus de kleine beer moeten zijn. Maar wat ik zie is meer iets wat ik een Steelpannetje zou noemen. Of google zit ernaast, of ik ben gewoon raar. Maar dan vond ik dit plaatje: 

Cadeautje!
Woah... wat is dat??? Ik snap er niks meer van. Ik heb daadwerkelijk geen idee. Wie verzint die sterrenbeelden? en waar komen ze vandaan? 
Wikipedia zegt:"Een sterrenbeeld is een verzameling sterren die ogenschijnlijk een figuur vormt als men ze door lijnen zou verbinden. De sterren van eensterrenbeeld lijken dichtbij elkaar te staan aan het hemelgewelf in een herkenbare vorm. Sterrenbeelden krijgen de naam die de menselijke fantasie heeft gegeven aan de vorm."
Ja dat maakt het duidelijk... NOT! Ik zie het er gewoon niet in. 

Ik heb daarom maar een eigen sterrenstelsel bedacht, hou je vast:


Dit vind ik een stuk duidelijker.

Zo, nu is dat probleem ook weer opgelost. Zie je, met een beetje creativiteit kom je al een heel eind!


xxx Groetjes! 
2 opmerkingen:

  1. Hahaha wat leuk! Misschien win je hier wel de nobelprijs mee :) x Anne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De meeste natuur/sterrenkundigen vinden sterrenbeelden ook onzin.. dus die zullen het je niet kwalijk nemen :)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuke Reactie? Plaats hem hier!