donderdag 14 februari 2013

Een eigen stijl hebben.

Je eigen stijl. Jouw ding. Jouw signature look. "Die broek is echt zó jou" als je hem aantrekt. Maar waar begint die 'eigen stijl'? en waar eindigt hij?

Had je hem maar niet op internet moeten plaatsen.
"Style comes with attitude", zou ik zeggen als ik een reclame zou moeten maken. Ik denk dat iedereen een eigen stijl heeft. De een wat meer 'Boho chic', en de ander misschien wat meer 'Street Style', of 'hing in de H&M', maar toch, iedereen draagt kleren waar hij of zij zich goed in voelt. Het zijn kleren die bij je passen. Bij je gedrag, bij je overtuigingen, misschien zelfs bij je geloof.

Of je kledingstijl laat zien wie je bent? Daar kun je het voor gebruiken. Maar als ik mijn kledingstijl aan mijn persoonlijkheid zou moeten aanpassen zou ik iedere dag in mijn pyjama naar school moeten gaan. Met hakken eronder, natuurlijk. Maar ik zou nooit van die wijd uitlopende pijpen broeken met riempjes en dingetjes eraan aan doen. Of heavy-metal shirts, en ik draag ook nooit jurkjes.. Dat zegt ook wel iets over mij.

Ik heb altijd groot respect voor die meisjes, vrouwen, jongedames, die altijd tip-top in orde op school verschijnen, met hun laarzen glimmend en hun jasjes suède. Ik heb op school er meiden bij zien lopen die er uitzagen alsof ze zó van de cover van de nieuwste Vogue waren afgestapt. Respect, echt. Maar ik zou dat niet kunnen.

Ten eerste omdat mijn prioriteiten niet bij mijn kleding liggen. Ik besteed 's ochtends 5 minuten aan het aankleden. Daartegenover besteed ik gemiddeld zo'n 20 minuten aan mijn make up. Zou ik het omdraaien, dan zou het eindresultaat misschien heel anders uit de verf komen.

Ten tweede, en daar schaam ik me een beetje voor, zie ik het gewoon niet goed. Ik zie niet dat dit shirt ge-wél-dig matcht met dat jasje. Ik zie niet dat je die broek eigenlijk met hakken aan moet trekken. Ik zie ook niet dat die laarzen eigenlijk een beetje 2012 zijn... Ik snap het gewoon niet zo goed.

En ten derde kan ik het niet betalen. Laat ik maar met de deur in huis vallen. Ik word echt wel verwend door mijn ouders, ik kom niks te kort, maar ik kan het me gewoon niet veroorloven om zo'n mooi suède jasje te kopen. En zo'n mooie leren broek. En zo'n vest van Abercromby. Hoe jammer ik het ook vind, maar als ik door de Zara loop zie ik 300 items die me allemaal bevallen, alleen niet zoveel dat ik er 30 euro voor wil neerleggen. Laat staan 60. Daar koop ik liever een mooie blush voor. (Daar weer de prioriteiten..)

Al met al kan ik zeggen dat ik dat 'eigen stijl' een beetje van  de persoon af vind hangen. Van mij hoef je geen eigen stijl te hebben. Als jij gewoon draagt wat ze in de H&M verkopen, be my guest, ik doe het zelf immers ook. Maar ik kan heel veel respect opbrengen voor mensen die daadwerkelijk moeite doen 's ochtends om er zo goed mogelijk uit te zien, en dat iedere dag weer opnieuw. Maar dat is niet waar het leven om draait. Het is de curry bij je frikandel: lekker, maar niet hoofdzakelijk.

Mocht je toch een échte kledingfreak zijn, dan raad ik je aan om juist op zoek te gaan naar items waar geen H&M! H&M! vanaf straalt. Juist omdat iedereen dat draagt. Wat ik zelf leuk vind  (en nu ben ik absoluut geen kledingexpert): ik loop vaak een winkel binnen waar ik nog nooit ben geweest. Iets waarvan ik in de eerste instantie denk van: mehw. En dan zoeken naar het leukste item dat ze hebben. Wedden dat niet álles lelijk is ;)?

Verder ben ik een sucker van internetwebshops, mijn favorieten zijn zeker weten:

www.forever21.com
www.asos.com
www.romwe.com

Deze sites hebben kleding die nét ietsjes anders is dan alles wat er in Nederland in de winkels hangt, en het meerendeel is lekker betaalbaar. Vooral bij forever 21.

Ik hoop hiermee mijn gedachtegang een beetje duidelijk gemaakt te hebben. Ik vind kleding leuk, een stijl is cool, maar het niet het doel in mijn leven.


xxx


3 opmerkingen:

 1. jeeej :) je hebt in ieder geval een eigen schrijfstyle!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. (groetjes je niet-lesbische maar wel van hetzelfde geslacht valentijn)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "It would be a total waste if I buy something expensive and only wear it for a few times.
  So,after reading your article. I finally made my decision with a long sleeve red maxi dresses"""

  BeantwoordenVerwijderen

Leuke Reactie? Plaats hem hier!