vrijdag 1 april 2011

Ha je veter zit los.

EEN APRIIIIL!!!

Hahahahaha grapjesdag vandaag. Altijd leuk. Mijn favoriete 1 aprilgrap dit jaar:

http://www.bierpad.nl/

Hahahahaha!

Ook leuk was dat artikeltje in een krant over dat men erachter was gekomen dat tolkien zijn verhalen verzonnen had, en dat ze dus niet op feiten gebasseerd waren.. Even kijken of ik het kan vinden..

jaa.. Oké, dit is de allerleukste:

Tolkien ‘zoog alles uit zijn duim’

Lord of the Rings blijkt puur gebaseerd op fantasie

Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat veel van de gebeurtenissen die Tolkien beschrijft in zijn boek Lord of the Rings onmogelijk echt plaats kunnen hebben gevonden. Dit plaatst de internationale bestseller in een heel nieuw licht.
Een baanbrekende interdisciplinaire studie van antropologen, geologen en ecologen wordt volgende week gepubliceerd in het toonaangevende Science Journal. Hierin wordt aangetoond dat heel veel gebeurtenissen uit het boek onmogelijk waargebeurd kunnen zijn. Het lijkt erop dat Tolkien postuum is ontmaskerd als een van de grootste oplichters van zijn tijd.

De Speld sprak R.S. Mastenaer, als professor in de plantensociologie verbonden aan Harvard. Mastenaer: “De zogeheten ‘ents’ zijn biologisch gezien simpelweg erg onwaarschijnlijk. Planten vertonen soms beweging, ze draaien zich bijvoorbeeld naar de zon of beschermen zichzelf met behulp van chemische waarschuwingsmiddelen. Maar het idee dat planten of bomen samen kunnen werken in een gecoördineerde vechtpartij had mijns inziens al eerder alarmbellen moeten laten rinkelen.”

Ook de mythische spin van enkele meters hoog, waar Frodo mee geconfronteerd wordt in zijn queeste om de Ring om te smelten, ligt onder vuur. Gilles Springfield is ‘s wereld meest vermaarde arachnoloog. Hij laat vanuit het regenwoud van Papoea-Nieuw Guinea het volgende weten: “Die reusachtige spin is een biologische non-entiteit. Geleedpotigen kunnen niet veel groter worden dan 70 centimeter. Hun zuurstoftoevoer en pneumatische gewrichten staan grotere afmetingen niet toe. Ik ben blij dat we die charlatan hebben kunnen ontmaskeren.”

Het nieuws komt bij fans hard aan. De Speld sprak Gimgur de Vries, voorzitter van de Nederlandse Tolkien-fanclub. “Dit is werkelijk schokkend. Jarenlang geloofden we heilig dat het verhaal op historische gebeurtenissen is gebaseerd. Ieder vrij weekend hebben we besteed aan het doorspitten van oude documenten op zoek naar nieuw bewijs. Sommigen van ons voedden hun kinderen op dezelfde wijze op als de hobbits, omdat dat goed voor ze zou zijn. Dit is een klap voor ons allemaal. Tolkien heeft ons vertrouwen geschaad en onze families in gevaar gebracht.”

De eerste geruchten zijn dat Gimgur samen met veel fans de overstap naar Harry Potter zal maken. “Daar gaat het tenminste over echte mensen. Een stuk beter dan zo’n uit de duim gezogen verhaal als Lord of the Rings.” J.K. Rowling was ten tijde van het schrijven van dit stuk niet bereikbaar voor commentaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuke Reactie? Plaats hem hier!